London 13-18 April ’11

Onsdag – Söndag/Måndag befann jag mig och mina kära vänner i London. Vi tog påsklov lite tidigare än alla andra för att vi är lite bättre än alla andra.
På onsdagen tog vi bussen till Skavsta flygplats för att senare flyga vidare till Stansted Airport. När vi väl anlände på Stansted hade vi 35 minuter på oss att ta oss av planet och hinna med bussen som skulle ta oss in till centrala London. Vad vi inte tänkte på innan dock var att vi behövde gå igenom passkontrollen, vilket det inte var något liten kö till. Burken insåg att alla förutom Mixo kunde gå igenom kontrollen där man gör allt själv. Burken och jag gick igenom där för att ta reda på var våra väskor va så snabbt som möjligt. När resten av grapparna hade kommit igenom var de 5 min tills bussen skulle avgå. Och till vår förvåning han vi med den!
När vi väl kom till London, Victoria så tänkte vi ta tunnelbanan till Bayswater där vi bodde, men visade sig att den va stängd efter 23 och det slutade med att vi tog en taxi.

På torsdagen valde vi att vandra igenom Kensington gardens och Hyde park för att hitta något ställe att äta på på andra sidan av parken mot var vi bodde. Vi valde sedan att åka ut till Camden Town för att checka läget där och äta lite KFC. Blev en fet dipping platter att dela på för tre av oss. Efter en hel del rundvandring i Camden blev det inköp av skor för två greppande grappar. Efter Camden blev det tunnelbanan till Leicester för att gå mot  Piccadilly Circus, Greppa en grappe på grapperian (betyder kaffe på starbucks i detta fall, don’t ask) och en snabb tur genom Lillywhites, sportaffär på 5 våningar.

Efter det tog vi oss mot Trafalgar Square där vi satt och chillade och kollade på folk som poseade framför nedräkningen till OS i London 2012. Va många inte insåg var dock att dom tog en bild på ena sidan där det var nedräkning till paralympics, vilket roade oss lite granna.

Det borde ju vara så att hela torsdagen var slut vid detta lag som vi gått, men vi tog även en vandring till Buckingham Palace genom en trevlig park. Efter Buckingham Palace valde vi att ta tunnelbanan hem till Bayswater för att sedan kirra lite käk på subway. Kvällen bestod av kortspel och lite smirnoff ice eller öl för boizen.

På fredagen tog vi oss mot Oxford Street för att checka lite ashopping, dock kändes det inte alls så värt som det borde göra. Vi gick även ner på new bond street där man inte ens hade råd att fönstershoppa kändes det som. Det blev lite micky d’s till lunch där jag spillde ketchup på byxorna och ett besök på hamley’s, en ritkigt stor leksaksbutik.
Efter det blev det ännu ett starbucks besök, sen vandring mot Big ben och London eye, Denna dag gick vi bara, vi köpte inget tunnelbanskort. London Eye va riktigt najs, dock var de två pojkar som valde att sikppa det och kände att de inte var värt att stå 2h i kö och betala 200 kr för att åka upp. Dock stod vi bara i kö i en halvtimma och det var riktigt värt 200 kronor!

Kvällen bjöd på käk på en italensk resturang, spagetti Bolgonese (mina ysskon är jätte förvånade nu, eller hur?) och en del alkoholhaltiga drycker i chillrummet på hostelet.

Lördagen började vi med ett besök på naturhistoriska museet som enligt mig var en besvikelse. Hadevi dock orkat stå i kö till dinosaurierna kanske det hade känns mer värt. Vi åkte tillbaka till Camden för att dela på två dipping platters på KFC, en dipping platter innebär sjukt mycket kyckling och dip.
Sen tog vi oss till Leicester där vi gick in på ett ställde och killarna greppade en varsin guinness. Lite roligt var att jag hade glömt mitt leg dit och de frågade bara hur gammal jag var så va de chill. Sträng kontroll på ålder? tror inte de va..
Efter det kom nog dagens jobbigaste. Det var 30 min tills tunnelbanan skulle gå till bårat område, vi valde att gå. Någon timma senare eller så hade vi hittat hem efter att ha trott att vi var helt fel.
Det blev käk på pizza hut, världens sämsta service som gav oss fel pizzor, smutsiga bestick och  och berättar efter, när vi andra fått våra pizzor, att den burken ville ha inte fanns att beställa ikväll. dett resulterade i att vi betala för lite.

På söndagen var vi tvugna att checka ut, vi skulle sova på flygplatsen söndag till måndag natt. När vi checkade in sa killen i receptionen att utcheckning var klockan 14. Det var itne sant. Den var klockan 10. Som tur hann vi ut före 12 vilket var ganska skönt. Vi lämnade våra väskor på Victoria Station så vi slapp släpa runt på dem.

Vi åkte ut till London bridge för att vandra till Tower bridge där vi chillade ett tag i det fina vädret. Sedan åkte vi tillbaka till Camden vilket nog var vårat favoritställe under resan. Jag köpe nya converse, låga lila, för endast 350 riksdaler! Sen var tanken att vi skulel checka Harrods, men stället va stängd på söndagar, buhu. Vi åkte istället in till Leicester för att äta gott käk på TGI Fridays. De andra tog Jack Daniels Ribs och jag ville ha Sizzling Chicken Fajitas.  Dock fick jag in fel mat, vilket gjorde att jag fick vänta i över en timma på min mat totalt. Men snälla som de var på TGI’s så fick jag maten gratis på grund av den långa väntan, free food! sånt gillar vi!

Det blev dags att dra sig mot Victoria Coach Station är bussen till Stansted skulle hämta upp oss. En resa på 1,5 timma till flygplatsen där busschauffören fick för sig att stänga av möjligheten till att använda fläktarna i taket och lamporna. Väl på flygplatsen var det fler som tänkte som oss, flyget gick 06.05 och det låg folk som sov i varje hörn. Vi hittade även en liten plats där vi kunde sova.
Sov hela flyget hem och vi kom till Linköping runt halv 1 på måndagen. Ritkigt värda dagar med sjukt bra folk!

Bilder från resan finner ni i de två album jag fixat på facebook (:


Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s