Minnesota > Chicago > Michigan > Minnesota

Igår kväll kom vi hem från Michigan. Vi valde att inte stanna över natt på vägen hem utan körde hela sträckan på en gång.

I onsdags åkte jag, Megan & Holly till Chicago. Det tar cirka 8 timmar med bil dit. Chicago var vår ”mellanlandning”. Vi var framme i Chicago runt 15:00 och checkade in på vårat 4 stjärniga hotell en gata från Michigan Avenue. Efter att vi checkat in och gjort oss iordning efter en lång bilresa så gick vi och vandrade på Michigan Avenue, åt mat på Cheesecake Factory och shoppade i ett köpcenter. Måste dock säga att jag förvånade mig själv med att endast köpa ett halsband och inget mer!
Efter de kände vi att det var dags att vandra tillbaka till hotellet och säga godnatt.

På torsdagen vaknade vi upp strax efter 8 för att ta oss ner till Corner Bakery utanför hotellet och äta lite frukost/dricka kaffe. Vi vandra sedan tillbaka till 9e våningen på hotellet och till vårat rum för att packa väskorna och göra oss redo för en dag i Chicago.
Vi började med att parkera i närheten av Millennium Park. Vi gick till Millennium Park och kända Cloud Gate där vi tog massa bilder. Sedan gick vi och shoppade lite, eller rättare sagt kollade i affärer och åt mat. Efter det vandra vi till Navy Pier där vi tog bilder och åkte i Parisehjulet. Megan var så höjdrätt att hon började gråta samtidigt som hon skratta åt sin rädsla och sa att hon ville ner!
När vi var klara med Navy Pier var klockan ungefär 14:00 och vi kände att de var dags att ta sig vidare till Michigan.

Påväg till hotellet så skriver jag in adressen i GPSen. Jag inser att den inte tar oss till rätt stad och börjar fundera.De visade sig att Hotels.com har bokat in fel hotell åt oss (trots att jag klickat på en karta med de hotellet vi ville ha!) Vi hade bokats på ett hotell en timma bort från där vi skulle vara. Jag kollade upp lite telefonnummer och holly ringde till de hotell vi tänkte bo på, de var jättesnälla där och ringde de som vi hade bokats på (de hade båda samma namn). Efter lite fram och tillbaka så lyckades vi avboka hotellet i fel stad och boka oss in på de vi tänkte i Grand Rapids. Eftersom vi var ute i sista minut med den bokningen förväntade vi oss ett litet rum med två små sängar.
När vi kom till hotellet och klev innanför dörren möttes vi av en lägenhet på kanske 80 kvadrat med två stora sängar, ett loft/övervåning med varsitt badrum, fullt kök, öppen spis och så vidare. Rena lyxen!
Vi gjorde oss hemma och gav oss sedan ut för att gå till köpcentret som låg precis bakom hotellet.

På fredagen började vi med att gå tillbaka till köpcentret, då Megan & Holly ville köpa nån tröja där. Sedan slappade vi på hotell”rummet” innan vi (jag) gjorde oss i ordning för konsert! Vi väntade ute i 3 timmar och frös halvt ihjäl men de va värt det. Mer om konserten i separat inlägg!

Dagen efter konserten, lördag, så gick vi upp vid 10, packade väskorna och checkade ut. Hoppade i bilen, stannade på Tim Hortons påvägen för frukost och for sedan hem till Minnesota. Vi var hemma runt 9 på kvällen. Tog ungefär 12 timmar att åka (en timmas tidsskillnad mellan Michigan och Minnesota)

Mycket trevlig snabb roadtrip och helt klart värt 12 timmar bilresa för konserten!

Mer bilder kommer någon dag då jag orkat fixa med de, men här är jag framför Cloud Gate i Chicago!

DSC_9974

 

Annonser

One comment

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s