Stockholm

Sista miniresan innan Italien var till Stockholm. Vi åkte upp med tåget i fredags för att hinna till vaktbytet på slottet. På fredagen så var det den beridna högvakten som bytte vilket de inte alltid har. Eftersom de är lite speciellt och inte många so har en beriden högvakt så ville vi se de. Min gmala klasskompis Fredrik jobbar som högvakt på slottet, men var ledig denna dag, så han kom dit ändå och agerade som guide åt oss och berättade detaljerat och allt vi (jane) ville veta.
Efter högvaktsbytet så gick vi runt lite i Gamla Stan och södermalm innan vi kunde checka in på varndarhemmet. På kvällen så gick vi lite i affärer på drottningsgatan som man bör göra innan vi bestämde att gå tillbaka till vandrarhemmet för att ta de lugnt och vilka  fötterna till två avsnitt av One Tree Hill.
Lördagen började vi med sovmorgon, innan vi traskade iväg till Vasamuseet. Jag har själv aldrig varit där förut så det var kul att se skeppet vi tar så mycket ära i. Efter några varv runt vasaskeppet så vandrade vi längst med djurgåden ända bort till Kaknästornet. En hisstur och några trapport så var vi på toppen och hade en väldigt fin men blåsig utsikt! Jane åt en morotskaka i caféet innan vi vandrade tillbaka in till stan. Vi hade tänkt att gå direkt tillvandrarhemmet innan vi gick ut och åt, men istället så gick vi till drottningsgatan där jag köpte nya Nike sneakers. Och istället för att äta ute så köpte vi varsin sallad och åt på rummet med våra väldigt ömma fötter. Vi tog oss dock ut lite på kvällen för att fota solnedgången och gå runt lite till i området.
På söndagen så hade vi inget direkt planerat, men de slutade med att vi hängde med Malin, Peter & Emmie till Gröna Lund för att köra 5-kamp. Jag vann på placeringspoäng och Malin vann på spelpoäng. I vårat 5-kampshäfte ingick även 2 åkbiljetter och matbiljett. Vi alla gick i det lustiga huset, vilket jag känner är ett måste på Gröna Lund. Sen åkte jag, Malin, Peter & Emmie Pop Express, men det var alldeles för mycket snurr för Jane, så hon tittade på och använde sin sista åkbiljett för att åka karusellen istället, den där klassiska vanliga som man sitter på djur och åker runt runt på, som annars är för barn, haha!
En riktigt trevlig helg i Stockholm med bra fast blåsigt väder!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s